Erbjudande om stipendier, jobb och praktik

 
 
Picture of Per Hallberg
Ingenjör till Luleå Energi
by Per Hallberg - Tuesday, 3 May 2016, 4:25 PM
 

Elkraftsingenjör

Luleå Energi Elnät AB · Teknik & Ingenjör · 22 maj

Om jobbet

Luleå Energi söker Elkraftsingenjör till Elnät

Som ingenjör hos oss på Luleå Energi arbetar du främst med drift- och underhållsarbete i elnäts fördelningsstationer 13010 kV. Du arbetar med konstruktion, felsökning, montage och drifttagning av framför allt kontrollutrustningar och reläskydd. Du gör nätberäkningar och tar fram reläskyddsinställningar, likväl som att du gör rutinprovningar av reläskydd och övrig utrustning som ingår i en kontrollanläggning. Även nymontage och driftsättning av fjärrstyrningsutrustning inom hela elnätet kan förekomma.

Du arbetar i en grupp som gör rutinprovningar av hsp-apparater, batterier och oljor med mera, samt genomför sökningar av kabelfel både på interna och externa elnät. Du skall tillsammans med dina kollegor lösa gruppens uppgifter och medverka till att nå gruppens mål. I arbetsuppgifterna kan det också komma att ingå att vara en del i en beredskapskedja.

Du som söker bör du ha en teoretisk bakgrund med elutbildning på lägst gymnasienivå, gärna med inriktning mot elkraft eller el/automation, samt kompetens för allmän behörighet inom hög- och lågspänning.
Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete i ställverk med montage, driftsättning, underhåll och provning av hsp-apparater och kontrollutrustning.
Erfarenhet av felsökning, goda kunskaper i schemaläsning och god datorvana är även det önskvärt. Erfarenhet från konstruktionsarbete är meriterande.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta gruppchef Sture Bergman på telefon 073-049 69 55.

Ansökan med personligt brev och cv skickar du in senast den 22 maj 2016 till personal@luleaenergi.se